Florentin Iftime, candidatul inițial al USR la Primăria Onești, care a renunțat însă în favoarea liberalei Elenei Pașcu Apăvăloaie după constituirea alianței cu PNL și PLUS (între timp, USR și PLUS au fuzionat), a fost nominalizat pentru Consiliul Județean Bacău.

Florentin Iftime ocupă poziția a 8-a pe lista cu nominalizări a Alianței PNL-USR-PLUS și are mari șanse să câștige un mandate de consilier județean, dacă socotim că astăzi PNL are 12 consilieri județeni din 37.

Cel mai bine plasat oneștean în cursa pentru un mandat de consilier județean din partea Alianței PNL-USR-PLUS este liberalul Cezar Olteanu, care a fost nominalizat pe poziția a 3-a. Categoric, Cezar Olteanu își va continua activitatea în cadrul Consiliului Județean Bacău din care face parte și acum încă cel puțin patru ani.

Pe poziția a 12-a se află Ștefana Popescu-Gagiu, președintele organizației PLUS Onești, aceasta având la rândul ei șanse însemnate să câștige un mandat de consilier județean.

Lista Alianței PNL-USR-PLUS a fost publicată de Tele1 Bacău (primele 25 de poziții), cu mențiunea că pe poziția a 28-a figurează un alt oneștean, de la USR, Robertson Zamă:

 1. Țarălungă Gabriela
  2. Ichim Cristian
  3. Olteanu Cezar
  4. Boca Laurențiu
  5. Mititelu Mihai
  6. Grițcu Gabriel
  7. Cristea Tina
  8. Iftime Florentin
  9. Șova Sorin
  10. Pâslaru Mariu
  11. Nechita Marcel
  12. Popescu-Gagiu Ștefana
  13. Marcu Costică
  14. Bârzu Ilie
  15. Borțun Aurel
  16. Popa Adrian
  17. Mănăilă Gheorghe
  18. Mihăilă Petrică
  19. Andrieș Răzvan
  20. Saftiuc Gheorghe
  21. Corcea Ștefan
  22. Dorneanu Dragoș
  23. Popa Laurențiu
  24. Naidin Marius
  25. Iordache Ioana Maria