Timp de trei zile, între 13 și 15 octombrie, pe muntele Bolovanul va avea loc o nouă ediție a festivalului “Răvășitul oilor” – Slănic Moldova, eveniment din cadrul căruia nu vor lipsi bucatele tradiționale ( bulzuri ciobănești, pastrama de oaie, etc).

Evenimentul organizat de Primăria Slănic Moldova, Ferma “Stâna Dacilor”, Obștea Composesorat “Salina” Tg. Ocna și Asociația “Prietenii Slănicului” va cuprinde un festival de folclor, demonstrații ale meșterilor populari – în cadrul târgului de artizanat – și expoziții de animale și de produse tradiționale.

Evident, nu vor lipsi bucatele tradiționale – bulzuri ciobănești, pastrama de oaie la grătar, o gamă largă de sortimente de brânză – plus mămăliguța și vinul.

“Ne dorim ca prin acest eveniment să promovăm valorile noastre culturale. Pe lângă resursele naturale binecunoscute, stațiunea Slănic Moldova are și resurse provenite din agricultură, iar această manifestare  se dorește a fi și o formă de respect față de fermierii și producătorii locali”, a spus primarul Gheorghe Baciu.