Mihaela Călinescu, fosta angajată a casei de amanet Ambia, de pe Calea Mărășești, din Onești, și mama acesteia, Viorica David, au fost aduse astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești, pentru noi audieri în cazul înscenării de jaf pusă la cale de cele două în dimineața zilei de 10 iunie 2017.

Cele două femei au fost aduse cu o dubă de la Bacău, iar în timpul scurt pe care l-au petrecut în curtea interioară a Judecătoriei Onești au reușit să schimbe câteva priviri cu rudele care le așteptau la gardul instituției.

Mihaela Călinescu (mascată de unul dintre polițiști) părea foarte afectată, având fața transfigurată, stare amplificată și de căldura de afară. Polițiștii care le însoțeau i-au oferit acesteia un bidon cu apă.

“Vă iubim!”, a apucat să le spună Viorica David rudelor aflate dincolo de gard, în momentul în care cele două femei au primit indicații să se ridice de pe bancă pentru a merge în fața procurorilor.

„În fapt, potrivit probatoriului administrat, a rezultat că, în perioada iunie 2016 – mai 2017, inculpata CĂLINESCU MIHAELA, în calitate de şef al punctului de lucru al S.C. T V S.R.L., şi-a însuşit banii rezultaţi din activităţile specifice de amanet din cadrul unităţii, prin întocmirea în mod fictiv de contracte de împrumut cu gaj şi contracte de prelungire a acestora pe numele a trei persoane, atestând în mod nereal că monedele de aur primite de la acestea sunt amanetate, deşi acestea fuseseră vândute de persoanele respective inculpatei, prejudiciul estimat fiind de 471.250 lei – echivalentul a 3.204 grame aur. În scopul ascunderii lipsei din gestiune cauzată prin modalitatea descrisă mai sus, la data de 10.06.2017, inculpata CĂLINESCU MIHAELA a indus în eroare organele judiciare sesizând că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie comisă de o persoană necunoscută, mascată, care a agresat-o, cauzându-i pierderea cunoştinţei, şi care a sustras obiectele din aur aflate în seiful punctului de lucru. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana care a sustras obiectele din aur este inculpata DAVID VIORICA, mama inculpatei Călinescu Mihaela, cele două inculpate acţionând de conivenţă, agresiunea nefiind exercitată în realitate. Cu ocazia înscenării infracţiunii de tâlhărie, inculpata DAVID VIORICA a sustras suma 2.553,86 lei, un telefon mobil Nokia 108 şi plicurile cu obiecte din aur aferente contractelor de amanet din gestiune. Persoana vătămată a comunicat că valoarea totală a prejudiciului este de 801.502 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.