Un tânăr de 17 ani, care ar fi încercat să deposedeze, prin violenţă, o femeie din Bacău, de un telefon mobil, a fost reţinut, după ce poliţiştii l-au prins la scurt timp de la comiterea faptei.

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale au fost sesizaţi de către o femeie de 41 de ani, din Bacău, despre faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 12.00, în timp ce se deplasa pe strada Bulevardul Unirii, o persoană necunoscută ar fi încercat să o deposedeze, prin violenţă, de un telefon mobil.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău l-au identificat pe bănuit, un tânăr de 17 ani, din judeţul Mureş.

Tânărul în cauză a fost reţinut de către poliţişti pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Bacău, cu propuneri legale.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie.

Reacţiile persoanelor care acţioneaza prin violenţă sunt imprevizibile. Sfatul nostru este să nu vă puneţi în pericol integritatea corporală sau chiar viaţa în încercarea de a reţine sau opri prin forţe proprii o astfel de persoană.

Fiţi atent la derularea faptelor, ora desfăşurării, semnalmentele răufăcătorului şi alertaţi Poliţia cât mai repede posibil.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, vă recomandăm :

  • evitaţi scoaterea la vedere a unor sume mari de bani sau alte bunuri de valoare în locuri publice;
  • nu mergeţi neînsoţit(ă) la casele de schimb valutar sau la bănci pentru depunerea sau retragerea unor sume mari de bani sau alte valori;
  • nu vă lăudaţi la cunoştinţe sau în anumite cercuri de prieteni cu ceea ce aţi realizat pe plan material, pentru ca printre aceştia pot exista persoane care se ocupă cu aşa-numita „vânzare de ponturi”;
  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere;
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci);
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane) ;
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

Sursa: IPJ Bacău