Ieri, în jurul orei 10.00, în urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, polițiștii rutieri din Bacău s-au deplasat pe raza comunei Săuceşti, la locul producerii unui accident rutier.

În urma primelor verificări, polițiștii au stabilit faptul că o localnică, de 69 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, la intersecţia cu Dj 207F, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de un bărbat de 51 de ani, din Bacău, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, biciclistul a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta nefiind sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetărilor continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Pentru a preveni astfel de evenimente rutiere, polițiștii recomandă bicicliștilor:

  • pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)
  • acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, deplasaţi-vă numai pe acestea
  • înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept
  • circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)