Dacă ştii un meseriaş şi îl recomanzi patronului eşti recompensat cu sute sau chiar mii de lei. Este o metodă des întâlnită în străinătate, dar care acum începe să fie folosită şi de angajatorii de la noi. Salariaţii aduşi astfel se integrează mai repede şi sunt dispuşi să stea o perioadă mai lungă de timp, spun specialiştii în resurse umane.

Recrutarea de personal calificat e recompensată la o fabrică de ambalaje şi pungi din Iaşi, relatează observatornews.ro. Aproape 150 de oameni lucrează aici, însă e nevoie de specialişti, care sunt greu de găsit.

Tiberiu Stoian, patron fabrică ambalaje Iaşi: Pentru că utilajele astea sunt performante, dar, surpriză, nu funcţionează singure niciodată. În acelaşi timp căutăm oameni cu multă experienţă. Ăsta e motivul pentru care suntem dispuşi să oferim o recompensă, dar şi să-i recompensăm aşa cum merită!

300 de dolari primeşte cine aduce în companie un mecanic cu experienţă, de exemplu. Vestea s-a răspândit rapid printre angajaţi.

Florin Ciobanu, angajat: Este o idee foarte bună, deja am vorbit şi în familie şi pe la cunoscuţi şi pe la vecini.

Metoda este folosită de ani de zile cu succes în Statele Unite ale Americii şi prinde avânt şi în companiile de la noi în ţară.

Corina Matei, specialist HR: Oamenii deja sunt mult mai deschişi unii cu ceilalţi pentru că încrederea deja s-a consolidat în anii trecuţi când au lucrat deja împreună. Este un range in functie de nivelul de senioritate.

Specialiştii spun că şansele ca angajaţii să se adapteze rapid şi să rămână mult timp în companie sunt mai mari prin recomandarea cu recompensă.

Diana Chihaia, Serviciul pentru Inserție Profesională al UAIC: Este vorba şi de costurile pe care le impune căutarea unui loc de muncă, una este să plăteşti o platformă de recrutare şi alta este să dai banii respectivi unei persoane care îţi va aduce pe cineva în companie. Îl motivezi şi pe cel care îţi va aduce specialistul şi în acelaşi timp investeşti banii respectivi în ceva, în motivarea propriului angajat. (foto: captură video)