Grup Șerban Holding, cea mai mare companie agricolă cu capital românesc din domeniul agribusiness-ului, deținută de familia Șerban din Onești, continuă să facă investiții importante pentru a-și realiza obiectivul de valorificare superioară a producției agricole prin obținerea de produse cu o valoare adăugată mai mare.

În prezent, Grup Șerban este în așteptare pentru aprobare a investițiilor suplimentare (inclusiv pentru proiectele menționate) în valoare de 400 milioane de lei (80 de milioane de euro), dintre care 60% reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Pentru agrobiznes.ro, Marius Tuțu, Director Comercial (Bovine + Ovine) Grup Șerban, a relatat mai multe despre investițiile ce urmează a fi realizate.

După achiziția unei ferme mici de tauri pentru îngrășat, Grup Șerban își orientează noi resurse în acest sector, optând în special pentru rasa Angus.

„Percepem aceste investiții ca pe o necesitate, deoarece volumele de producție mari îți permit să devii un jucător mai vocal și mai important, inclusiv pe partea de negocieri. În special, suntem axați pe rasa Angus, dar vom achiziționa și alte rase de carne”, a declarat Marius Țuțu pentru sursa citată.

Pentru început, sunt orientați spre 1000 de capete de bovine, planificând extinderea numărului acestora odată cu dotarea halelor.

În paralel, Grup Șerban planifică extinderea fermei de ovine pentru îngrășat, ce, la moment, numără aproximativ 2500 de capete.

Totodată, lucrează la un alt proiect pentru a obține fonduri europene și a deschide o fabrică de procesare a cartofilor cu o capacitate anuală de 45 de mii de tone pentru cartofi french fries și 15 mii de tone pentru fulgi de cartofi. (foto: Grup Șerban Holding)

Articolul integral AICI