Expoziția itinerantă de pictură “Blue Quarantine Story” by Luminița Pătrățeanu, având ca temă sacrificial cadrelor medicale aflate în linia întâi în lupta cu pandemia de COVID-19 a poposit marți, 30 iunie, la Moinești. Amfitrionul evenimentului a fost managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, prof. dr. Adrian Cotîrleț, care a pus la dispoziție pentru organizarea vernisajului de pictură heliportul spitalului.

Expoziția de la Moinesti a oferit publicului o altă abordare a conceptului Blue Quarantine Story, iar lucrările au fost diferite față de cele prezentate la Onești (detalii AICI), dorința artistului fiind aceea de a cultiva unicitatea.

Expoziția s-a desfășurat sub egida Spitalului Municipal de Urgență Moinesti, condus de Prof. Dr. Adrian Cotîrleț și a Protopopiatului Moinești prin Protopop – P.C. Pr. Dr. Costel Mareş, cu sprijinul Consulatului din Insulele Canare și cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de starea de alerta în care ne aflăm.

“Astăzi (n.r. – marți, 30 iunie) am zburat la propriu. Spre frumos, solidaritate umană, minunea de a ne fi alături, indiferent de ceea ce primim sau ni se dă spre încercare. Astăzi am fost un punct albastru pe locul de unde se înalță elicopterul și în pântecul căruia viața pâlpâie de cele mai multe ori. Împreună cu ei – eroii mei zugrăviți în albastru de Cer -, de pe heliportul spitalului din Moinesti, am aplaudat în numele Vieții, al bucuriei de a învinge. Astăzi, continuând drumul început la Onești și denumit Blue Quarantine Story, am primit un certificat “de adopție” din partea soldaților în halate albe din Moinesti. Vă multumesc, vă asigur de prețuirea mea, de sentimentele mele curate și de o imensă recunoștință!”, a mărturisit Luminița Pătrățeanu, copleșită de emoții.

Jurnalistul-artist Luminița Pătrățeanu a primit din partea Spitalului de Urgență Moinești o diplomă de excelență, pentru contribuția adusă imaginii unității medicale.