Sub protecția anonimatului, mai mulți polițiști care au luat parte la acțiunea de salvare ratată a celor doi ostatici uciși cu sânge rece de Gheorghe Moroșan, în Onești, îi apără pe conducătorii operațiunii, cms. șef Adrian Tuluc, adjunctul șefului IPJ Bacău, și cms. șef Cristinel Andrieș, șeful Poliției Municipale Onești, și îl acuză pe șeful Poliției Române că a refuzat să trimită la Onești un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SAS), în condițiile în care în nici un județ din țară nu există această unitate specială de asalt, notează jurnaluldebacau.ro.

Ce nu se spune public și stârnește nemulțumirea polițiștilor e faptul că după tragedia de la Caracal, în 2020, IGPR a emis o procedură care stabilea competență exclusivă de acțiune în astfel de situații a SIAS București. Atât Tuluc, cât și Andrieș, dar și șeful SAS Bacău, aproape că au implorat venirea trupelor SIAS, menționează sursa citată.

La un moment dat, șeful SAS Bacău anunțase că urma să sosească un elicopter cu trupele SIAS, iar cei de la fața locului au răsuflat ușurați, cunoscând că asemenea operațiune-transportul cu elicopterul de la București la Bacău- poate dura 40 minute. Marea dezamăgire în rândul polițiștilor de la fața locului avea să se producă cu 20 de minute înaintea tragediei, când Andrieș a anunțat cu o voce stinsă că SIAS-ul nu va mai ajunge și va trebui să se descurce singuri. Unul dintre ofițerii de acolo ar fi afirmat după incident că în momentul în care Tuluc, împins drept carne de tun de la Bacău, a intrat în apartamentul groazei în care se mai afla în resuscitare una dintre victime, a afirmat cu lacrimi în ochi către Andrieș: „Eram sigur că aștia (SIAS) nu vor veni”

Întreg filmul evenimentului și dezvăluirile șocante – AICI