Explozie de decese din rândul persoanelor diagnosticate cu COVID în ultima lună, în județul Bacău. Potrivit datelor puse la dispoziția presei de Prefectura Bacău, în cele 31 de zile ale lunii octombrie au pierdut lupta pentru viață peste 300 de băcăuani infectați cu noul coronavirus. În septembrie, numărul deceselor din rândul bolnavilor de COVID fusese de 99.

Mai precis, în luna octombrie au murit 322 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Numai de duminică până luni, 1 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a raportat un număr de 16 decese la nivelul județului Bacău, din rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii Bacău, în județul Bacău, ieri, la ATI, la ora 9.00, erau internați 50 pacienți cu COVID-19: 23 la SJU Bacău, 13 la spitalul din Buhuși, 9 la spitalul din Onești și 5 la spitalul din Moinești.

Pe de altă parte, duminică, în ultima zi a lunii octombrie, în județul Bacău s-au vaccinat un număr total de 1.302 de persoane, din care, cu prima doza, 923  și cu doza a 3-a – 220 de persoane. (foto: imagine ilustrativă)