Producătorul de sisteme de siguranță auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, a stabilit ca fabrica de la Onești să fie destinată exclusiv producerii de volane.

Mai precis, în fabrica de la Onești, care urmează să fie inaugurată până cel mai târziu la sfârșitul lunii martie, cea mai importantă activitate va fi îmbrăcarea în piele a volanelor, susțin surse UNU PE TROTUȘ.

Beneficiarii muncii oneștenilor vor fi câțiva dintre cei mai importanți producători de automobile din lume. Astfel, volanele îmbrăcate în piele care vor ieși pe porțile fabricii Autoliv de la Onești vor echipa mai multe modele ale mărcilor BMW, Volkswagen, Ford, Mini Cooper, Volvo sau Renault.

“La Onești nu se va face nimic altceva în afară de volane, așa s-a stabilit încă de la început. Nici nu mai contează ce se va face, important, după părerea mea, este că apar alte câteva sute de locuri de muncă în oraș, ne-a declarat o tânără care se află în stagiu de specializare, la unitatea de producție Autoliv, de la Sf. Gheorghe.

Autoliv România are peste 10.000 de angajați în fabricile din țara noastră. În fabricile pe care le deține în România concernul suedez – la Brașov, Lugoj, Sf. Gheorghe, Reșița și Timișoara – se produc mai multe component, de la centuri de siguranță, chingi pentru centurile de siguranță și până la airbaguri și volane.