Mai multe posturi dintre cele care sunt prinse în prezent în organigrama Primăriei Onești vor dispărea în perioada următoare, ceea ce ar putea însemna inclusiv ca unii șefi de servicii să-și piardă această calitate.

Chiar dacă nu înseamnă că vor fi dați oameni afară, tot despre o reducere de personal este vorba, dacă ne raportăm strict la cum arată organigrama Primăriei Onești în acest moment, care ar trebui ocupată.

Se are în vedere eliminarea din organigrama aparatului administrativ oneștean a celor mai multe dintre posturile vacante. Asta presupune că acele posturi nu vor mai trebui scoase la concurs, după cum prevede legea.

Din sursele UNU PE TROTUȘ, în perioada următoare (sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018) urmează a fi scoase din organigramă în jur de 10-15 posturi dintre cele vacante.

Pentru modificarea organigramei este nevoie de avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) și de votul favorabil al consilierilor locali, după ce va fi inițiat un proiect de hotărâre în acest sens.

După restrângerea organigramei (desființarea posturilor vacante de astăzi), la Onești se poate întâmpla ca unii șefi de servicii (cu salarii foarte mari) să-și piardă această poziție, nemaiavând în subordine numărul minim de angajați prevăzut de lege. Legea spune că pentru a fi șef de serviciu în cadrul unei instituții publice este nevoie să ai în subordine cel puțin cinci oameni.