Sorin Ichim, viceprimar cu atribuții de primar la Livezi, după ce primarului ales, Gioni Crăciun, i-a încetat mandatul înainte de termen printr-un ordin al prefectului județului Bacău, a apelat numărul unic de urgență după ce s-a trezit peste el în birou cu un consilier local furios peste măsură.

Consilierul local Ionel Busuioc – susține viceprimarul cu atribuții de primar de la Livezi, Sorin Ichim (foto mare) – a pornit scandalul după ce nu a decontat o factură de 4.000 de lei, reprezentând achiziții de materiale de construcție pentru biserica din localitatea Bălăneasa.

Incidentul s-a petrecut ieri (n.r. – luni, 11 septembrie), în biroul lui Sorin Ichim de la primărie, chiar de ziua de naștere a primarului interimar a comunei Livezi.

Sorin Ichim nu a vrut să dea banii după ce a ajuns la concluzia că materialele achiziționate nu acoperă în totalitate această sumă. “Consiliul Local Livezi a alocat suma de 10.000 de lei pentru biserica din Bălăneasa. S-a luat o ușă mare de termopan de 6.000 de lei, dar mai departe s-au mai achiziționat materiale de construcție de circa 2.700 de lei, nu de 4.000 de lei. A recunoscut și proprietarul depozitului de unde s-au luat materialele, de aceea nu am fost de acord să dau drumul la plata integrală. N-am înțeles ce rol joacă consilierul local Ionel Busuioc în toată treaba asta, de ce a încercat să pună presiune pe mine, cât timp nu cunosc să aibă în sarcina sa astfel de atribuțiuni”, explică viceprimarul cu atribuții de primar.

Chiar dacă nu s-a ajuns la violențe fizice, pentru a pune capăt furiei consilierul local, care ar fi proferat injurii și amenințări la adresa sa, Sorin Ichim a simțit nevoia să sune la 112. Apelul la serviciul unic de urgență s-a făcut la ora 10.32 dimineața.

Ionel Busuioc are varianta sa: “Nu e adevărat că l-am înjurat, ci doar că am intrat la dânsul în birou, probabil eram mai supărat, recunosc, și i-am reproșat că nu se achită factura la societatea respectivă. Dar discuția a pornit de la altceva. Eu l-am acuzat chiar în ședințele de consiliu, în repetate rânduri, că  folosește mașinile instituției în interes personal. Dânsul (n.r. – Sorin Ichim) m-a căutat acasă, nu m-a găsit, dar mi-a transmis prin altă persoană că, citez: <Dacă nu-și vede de treaba lui, o să aplic regula H> Nu știu ce înseamnă regula H! Asta s-a întâmplat cam acum o lună. Eu sunt o problemă pentru ei, pentru Sorin Ichim și pentru fostul primar, care acum este consilierul personal al viceprimarului cu atribuțiuni de primar, pentru că vreau să văd pe ce se cheltuie banul public. Eu am ajuns la Soin Ichim în birou după ce proprietarul depozitului mi-a zis, întâlnindu-mă întâmplător cu el, că nu i s-a achitat factura de peste trei luni și că-i este și rușine să meargă la Primărie și să ceară banii. Nu știu dacă s-au luat sau nu materiale de întreaga sumă (n.r. – 4.000 de lei, cât era factura), pentru că părintele se ocupă de asta. Cât privește faptul că a sunat la poliție, consider că a făcut gestul ăsta ca să se victimizeze. Eram lângă el, nu se întâmplase nimic grav care să-l determine să sune la 112.”