Comuna Tg. Trotuș s-a confruntat pe parcursul anului trecut cu aceleași probleme cu apa pe care le-a avut și Oneștiul. Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a sistat în mai multe rânduri furnizarea apei către comuna Tg. Trotuș, din cauza datoriilor pe care le-a acumulat populația.

Primarul Adrian Forcoș și-a bătut capul să găsească cea mai bună soluție în această problemă, astfel ca locuitorii comunei Tg. Trotuș să nu mai treacă prin necazul de anul trecut, când au fost lăsați fără apă exact când le era lumea mai dragă. Pentru că nu există niciun cadru legal prin care Primăria Tg. Trotuș să poată achita facturile restante la apă ale populației, edilul-șef al comunei și consilierii săi au ajuns la concluzia că majorarea prețului apei este singura modalitate prin care se poate ajunge cu plata la zi.

Pentru asta, este nevoie de o hotărâre a Consiliului Local Tg. Trotuș, iar din sursele UNU PE TROTUȘ se urmărește dublarea prețului la apă!!! Practic, este vorba de o majorare cu mai bine de 3 lei/mc, primarul Forcoș demarând deja procedurile, în sensul că a solicitat ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) aprobarea noul preț.

Banii în plus la apă pe care îi va încasa Primăria Tg. Trotuș față de anul trecut vor trebui să stingă datoriile pe care Unitatea Administrativ-Teritorială (UAT) Tg. Trotuș le are către către CRAB. Pentru a se întâmpla astfel, va fi însă nevoie ca locuitorii comunei să-și achite facturile la zi, cel puțin pe parcursul acestui an, cât se vizează a funcționa această majorare de preț la apă.

Dacă Oneștiul a făcut deja pași importanți în ideea de a intra în CRAB, UAT Tg. Trotuș trebuie să-și achite toate datoriile la apă pentru a putea fi primită în compania băcăuană.

Măsura pe care urmează să o ia primarul Adrian Forcoș împreună cu consilierii trotușeni este posibil să nu fie pe placul tuturor locuitorilor comunei, în condițiile în care satul Tuta este cu plățile la zi, iar în satele cu probleme, Tg. Trotuș și Viișoara, sunt destule familii care și-au achitat obligațiile legate de apă. “Nu e normal să plătim noi pentru cei care au adunat restanțe la apă, dar până la urmă vom face și efortul ăsta, măcar de-o fi treaba bună pe viitor!”, ne-a declarat un bărbat din satul Tg. Trotuș.