Chimcomplex SA, care deține platformele chimice Borzești (Onești) și Oltchim (Râmnicu Vâlcea), a anunțat ieri, într-un comunicat de presă, că pe fondul prețurilor mari ale gazelor naturale, urmează o restrângere a activității la combinatul de la Onești.

Chimcomplex este cel mai mare angajator de la Onești, având circa 700 de salariați. Dintre aceștia, potrivit surselor UNU pe Trotuș, aproximativ 100, au fost deja trimiși în somaj tehnic. Este vorba despre lucrătorii a trei secții consumatoare de gaz, despre care Chimcomplex a anunțat că vor fi închise pe termen nelimitat.

Totodată, la Secția Sodă, coroana fabricii Chimcomplex de la Onești, activitatea a fost redusă la jumătate.

Trimiterea unor salariați în șomaj tehnic este însă doar o primă măsură prevăzută de Chimcomplex pe fondul creșterii prețurilor la energie.

Ceea ce e mai rău, vârful aisbergului, și anume concedieri masive, va urma dacă prețurile la energie nu se vor așeza. „Angajații Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluții pentru protejarea lor, însă dacă prețurile la energie nu își vor reveni, suntem în situația în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de șomaj tehnic”, se precizează în comunicatul Chimcomplex. (pe care îl puteți parcurge integral AICI).

Oamenii care lucrează la Chimcomplex sunt deja disperați și au început să-și caute de muncă în altă parte. Unii dintre ei spun că au rate în bănci și dacă ar fi trimiși în șomaj tehnic ar fi o lovitură puternică pentru ei, întrucât veniturile li s-ar diminua substanțial urmând a pierde toate sporurile. (foto: imagine ilustrativă)