Constantin Codreanu, fostul manager al companiei de transport Transbus Codreanu, care a fost hirotonit preot la vârsta de 65 de ani și slujește la propria biserică pe care a ridicat-o în comuna Oituz, lângă două săli de nunți, n-a avut același succes și în fața instanței de judecată.

Constantin Codreanu (foto dreapta, alături de soția sa) a pierdut procesul cu Laurențiu Neghină, pe care fostul primar al Oneștiului a fost nevoit să i-l intenteze după ce preotul-afacerist nu și-a mai respectat promisiunile de vânzare a mai multor terenuri și clădiri situate în Onești, în zona gării.

După mai multe negocieri, Codreanu își dăduse acceptul să vândă respectivele proprietăți în fața notarului, semnase deja documentele și încasase o parte din bani când s-a “sucit” fără motiv. Din sursele noastre, Codreanu ar fi vrut să obțină mai mulți bani decât suma convenită cu Neghină și trecută în promisiunea de vânzare-cumpărare.

După un an și jumătate de procese, luna trecută Tribunalul Iași a dat sentința definitivă și irevocabilă în această speță, una favorabilă în totalitate lui Neghină.

Astfel, conform Hotărârii 277/2017 toate terenurile și clădirile care au făcut obiectul litigiului (un teren de 860 mp situat pe Calea Mărășești nr. 23, un teren de 4.651 mp situat pe Strada Republicii nr. 57, o hală de producție de 929 mp amplasată în aceeași zonă) îi revin societății Nevila Fashion SRL, deținută de Laurențiu Neghină, contra sumei de 900.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro).

În plus, instanța a mai obligat pârâta (SC TRANSMIXT MOLDOVA SRL) să plătească reclamantei daune în valoare de peste 50.000 de lei.

Părțile implicate în proces nu au putut fi contactate.

Sursa foto: adevarul.ro