Fang Shuang, chinezul care a ridicat publicul în picioare la show-ul TV “Românii au talent” – ediția din data de 3 martie – interpretând impecabil melodia “Copacul” a lui Aurelian Andreescu, ceea ce i-a determinat pe Smiley și pe Pavel Bartoș să apese butonul Golden Buzz, are în lista de prieteni pe facebook și un oneștean.

Vivian Oancea (50 de ani), un controversat om de afaceri din Onești, care la sfârșitul lunii februarie a.c. a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare, pentru fals în declarații și facilitarea șederii ilegale în România, este prieten pe facebook cu Fang Shuang!

Nu se cunoaște contextul în care a ajuns Vivian Oancea să fie prieten cu Fang Shuang, dar n-ar fi de mirare ca oneșteanul să se fi băgat pe sub pielea chinezului cu aceeași îndemânare cu care s-a infiltrat  printre reprezentanții protestatarilor din Piața Victoriei care au participat la dezbaterea referitoare la grațiere și schimbarea codurilor penale, organizată de Ministerul Justiției la sfârșitul lui ianuarie, până să fie abrogată OUG 13.

Totodată, nu se știe dacă, din spatele gratiilor, Vivian Oancea a avut posibilitatea să urmărească prestația de senzație a lui Fang Shuang din cadrul ediției de pe 3 martie a emisiunii “Românii au talent”.

Vivian Oancea fusese condamnat inițial la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care fiul său, Michael Oancea (26 de ani) a scăpat cu o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.