La halele fabricii Autoliv de la Onești se lucrează în ritm susținut, pentru a fi predate beneficiarului în cel mai scurt timp cu putință. S-a intrat deja în linie dreaptă cu amenajările, lucru demonstrat de faptul că la exterior se plantează brăduții decorativi.

Accesul în curtea Autoliv nu a mai fost la fel de facil pentru reporterii UNU PE TROTUȘ ca la ultima lor vizită, dar, chiar și așa, tot suntem în măsură să vă prezentăm imagini în premieră din interior, pentru a trage singuri concluziile în privința stadiului lucrărilor de amenajare. În plus, am aflat că în primă fază vor lucra în fabrică în jur de 400 de persoane, în două schimburi. Acestora le stă la dispoziție o hală imensă, care a fost deja dotată cu instalație de încălzire, doar bancurile de lucru mai fiind de montat.

Totodată am mai aflat că lucrul va începe imediat ce vor fi gata hala principală de producție, cantina și vestiarele muncitorilor și o parte dintre birouri, urmând ca în timp (nu foarte lung) să se amenajeze restul spațiilor interioare, rampele de încărcare/descărcare și curtea interioară. La intrarea în curte, imediat în stânga, chiar lângă intrarea care duce către birouri, a fost deja instalată ghereta agenților de pază.

Dacă se va dispune de personal suficient, tradus prin cereri noi de angajare, fabrica Autoliv de la Onești va putea să-și extindă activitatea fără probleme, în același perimetru fiind disponibili încă 6.000 de metri pătrați.

Autoliv va amenaja în imediata vecinătate a halei principale și un anumit număr de parcări pentru salariații săi. Pentru că străzile adiacente vor deveni dintr-o dată foarte aglomerate, directorul general al SC Domeniul Public și Privat SA, Ioan Paris, a inspectat zona și a decis să intervină asupra căii de acces principale, lățimea acesteia urmând să crească cu aproximativ doi metri, prin mutarea bordurilor.