După mai mulți ani de inactivitate, timp în care fostul  proprietar a ținut-o închisă, RAFO Onești dă semne de revigorare.

La jumătate de an de când a cumpărat RAFO Onești și după o campanie de investiții susținută, Roserv Green Energy, parte a Grupului GRAMPET, a pornit activitatea structurii logistice a rafinăriei.

Pe 9 februarie, primul tren marfar a circulat pe calea ferată care duce de la Halta CFR Borzești la rampa de încărcare a rafinăriei, făcându-se astfel proba întregului sistem de cale ferată, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare.

De când a fost cumpărată de grupul de firme GRAMPET, RAFO Onești a angajat peste 100 de persoane: “Au fost angajate 110 persoane și suntem într-un parcurs firesc, continuând derularea proiectelor de dezvoltare ale fostei platformei industriale RAFO”, ne-au declarat apropiați ai Roserv Green Energy.

Compania Roserv, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR, liderul pieței de insolvență din România. Tranzacția de vânzare a activului a fost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onești, în cadrul procedurii de insolvență, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova.

Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfă. Odată cu preluarea de către Roserv, activele RAFO Onești devin active productive, parte din activitatea comercială a Grupului GRAMPET.

Odată cu preluarea de către Roserv, platforma RAFO Onești va genera, pe termen lung, cel puțin 600 de locuri de muncă.

Având drept obiectiv declarat conectarea Oceanului Atlantic, prin Marea Nordului, la Oceanul Pacific, prin Marea Chinei de Sud, Grupul GRAMPET este unul dintre liderii industriei în dezvoltarea coridoarelor de transport ce conectează Europa şi Asia.

Compania sa fanion – Grup Feroviar Român (GFR), este cel mai mare operator privat feroviar din România. Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul GRAMPET acoperă o cotă importantă din piața reparatorie de material rulant din România.