Plata creanțelor de natură salarială pentru cei 397 de salariați RAFO depinde de Ministerul Muncii, și ar putea începe după data de 20 iunie 2017.

Salariații RAFO care n-au mai fost plătiți deloc pe parcursul anului trecut, până când au cerut disponibilizarea colectivă, ar putea să-și încaseze banii în scurt timp, prin accesarea Fondului de Garantare a salariaților.

În temeiul prevederilor art.19, alineatul (1) din Legea 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de Garantare pentru plata creanțelor salariale, prin administratorul judiciar s-a comunicat către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a județului Bacău, cererea pentru stabilirea cuantumului și plata creanțelor ce se suportă din Fondul de Garantare pentru plata creanțelor salariale, la care au fost anexate documentele prevăzute de lege. AJOFM Bacău a finalizat analiza documentelor și a transmis până în data de 20.05.2017, către Ministerul Muncii, solictarea pentru bugetarea sumei rezultată pentru plata creantelor de natură salarială pentru cei 397 salariați RAFO”, se arată într-o informare a sindicatului RAFINORUL, condus de Ion Marian.

Acum, totul depinde de Ministerul Muncii, existând șanse ca după data de 20.06.2017 să înceapă plata acestor creanțe salariale”, a precizat Ion Marian.

Societatea RAFO se află în momentul de față în procedură de insolvență, fiind condusă de un administrator judiciar.