Elevii unei clase de la Școala Gimnazială “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (fosta școală nr. 9) nu au mers la ore astăzi, și nu vor ajunge la școală nici vineri, 7 februarie. Cursurile au fost suspendate după ce mai multe cazuri de răceală au fost înregistrate în colectivul clasei.

Din sursele UNU pe Trotuș, este vorba o clasă a treia, decizia suspendării cursurilor pentru zilele de joi și vineri fiind luată de conducerea școlii ca urmare a absenteismului ridicat provocat de viroze.

Miercuri, din cei 30 de elevi ai clasei, doar 13 au ajuns la școală.

Conducerea  școlii a informat instituțiile abilitate (Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Public) de decizia luată.

“Dacă îi curge nasul, tușește, sau chiar a făcut un pic de febră, cel mai bine ar fi ca copilul să rămână acasă, supravegheat. Chiar dacă el se simte în stare să meargă la școală.

A procedat foarte bine conducerea școlii că a luat decizia de a suspenda cursurile!

Dacă merge la școală sau la grădiniță (n.r. – un copil), poate fi un pericol pentru ceilalți copii, fiindcă poate avea o viroză, de exemplu, iar copiii nu pun întotdeauna mâna la gură când strănută sau când tușesc”, a spus un părinte. (foto: arhivă)