Cinci persoane, din comuna Oituz, care veniseră în țară din zone cu risc ridicat de COVID-19 și nu au respectat regulile privind auto-izolarea ieșind din case și riscând să-i îmbolnăvească pe cei cu care au intrat în contact, au fost identificate de autorități și plasate sub carantină la motelul “KM&GI” (fostul Migdal) din Onești, potrivit surselor UNU pe Trotuș.

Din sursele UNU pe Trotuș, ar fi vorba despre trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 18 și peste 50 de ani. Cele cinci persoane, care ar fi trebuit să stea în izolare după ce au venit în țară din zone cu risc ridicat de COVID-19, ar fi încălcat în mod repetat interdicția, aducând-i la disperare pe consăteni. Speriați că s-ar putea îmbolnăvi de temutul coronavirus, oamenii au alertat autoritățile, iar cei cinci au fost ridicați de jandarmi și polițiști și transportați sub escortă la Onești, fiind plasați sub carantină la motelul “KM&GI”.

Pentru că au nesocotit dispozițiile legii și nu au rămas în auto-izolare la domiciliu, persoanele în cauză se vor alege, cel mai probabil, cu dosar penal.

Toate cele cinci persoane – mai susțin sursele UNU pe Trotuș – sunt asimptomatice.

24 de persoane se află în carantină în Onești în momentul de față, 10 la pensiunea “First Class” și 14 la fostul “Migdal”. (foto: arhivă)