Compania suedeză Autoliv, specializată în producerea de sisteme de siguranță auto, va deschide, la începutul anului viitor, o unitate de producție la Onești, iar celor care vor lucra în această fabrică le sunt pregătite, pe lângă retribuția lunară, și prime de sărbători și de vacanță.

Potrivit spuselor unei oneștence care a semnat deja contractul cu Autoliv, pe lângă salariu (în primă fază acesta va fi de 1.400 de lei pe lună, la care se adaugă și bonuri de masă în valoare de 200 de lei lunar), fiecare angajat al companiei suedeze va mai primi, anual, trei bonusuri financiare: de Paște, de Crăciun și o primă de vacanță. Dacă lucrurile vor sta întocmai cum i-au fost prezentate femeii noastre, pentru fiecare dintre cele trei momente enumerate mai sus fiecare angajat al Autoliv care va lucra în fabrica de la Onești va mai primi câte 500 de lei. “Practic, e ca și cum ai primi al 13-lea salariu, ceea ce nu e deloc puțin lucru. Nu știu câți angajatori mai oferă prime de sărbători sau de vacanță în zilele noastre. Eu știu pe cineva la București, care lucrează într-o întreprindere mare, de renume, care nu a primit nicio primă anul ăsta, nici de Paște nici acum, de Crăciun”, a mărturisit proaspăta angajată Autoliv.

Fabrica Autoliv de la Onești se va deschide cel mai târziu la începutul lunii martie a anului viitor. În etapa de start-up, circa 300 de oneșteni vor lucra la Autoliv, până la sfârșitul lui 2017 numărul salariaților Autoliv de la Onești urmând să ajungă la 700.