Tineri se stropesc cu apa in timpul evenimentului "Cea mai mare bataie cu apa", organizat de ProFm in Parcul Tineretului din Bucuresti, duminica, 25 august 2013. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
 

Oneștenii vor avea din nou apă la robinete, în regim permanent, începând de mâine, miercuri, 21 decembrie. Cel puțin acest lucru ne-a fost transmis de sursele noastre, care au luat parte la dezbaterile de la sediul Companiei Regionale de Apă Bacău.

“Vom avea trei ore de apă azi (n.r. – marți, 20 decembrie), cel mai probabil între orele 18.00 și 21.00. Mai mult nu se poate deocamdată, pentru că este nevoie să se acumuleze din nou apă în rezervoare. Dar de mâine (n.r. – miercuri, 21 decembrie) se va reveni la normalitate, în ideea în care Oneștiul va primi apă în regim permanent”, ne-a declarat, oficial, consilierul oneștean Elena Pașcu Apăvăloaie.

Pe de altă parte, contractul dintre SC Apă Canal SA și CRAB a fost reziliat, la cererea societății controlate de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu. Ceea ce nu s-a clarificat încă, dar acest lucru îi privește prea puțin pe oneșteni în momentul de față, este legat de cum își va recupera CRAB banii de la SC Apă Canal SA. SC Apă Canal SA are datorii către CRAB de aproape un milion de euro, dar, pe de altă parte, cam aceeași sumă societatea lui Budeanu o are de recuperat de la populația Oneștiului, de la agenții economici de pe raza orașului și de la primărie și spitalul municipal ale orașului.