Sursele UNU PE TROTUȘ au avut dreptate doar pe jumătate, în sensul că toți cei 20 de consilieri oneșteni care au semnat actele privind transferul serviciului de apă și canalizare al orașului de la SC Apă Canal SA către SC DPP SA nu vor ajunge în fața instanțelor penale, ci doar civile. Ca să fim și mai preciși, este vorba despre entitatea numită Consiliul Local Onești, nu de consilierii luați individual.

Ovidiu Budeanu, acționarul principal al SC Apă Canal SA, ne-a declarat că nu s-a pus niciodată problema ca pe numele celor 20 de consilieri oneșteni să fie formulate plângeri penale, dar a precizat că societatea pe care o controlează urmează să se îndrepte împotriva acestora, în civil. De fapt, se va contesta în instanță hotărârea CL care oficializează transferul de patrimoniu dintre SC Apă Canal SA și municipalitatea oneșteană. “Acționarul majoritar al SC Apă Canal SA a confirmat că urmează a intenta o acțiune împotriva Consiliului Local Onești, având ca obiect anularea hotararilor luate de Consiliu local în luna decembrie, ne-a declarat un consilier local, care a mai precizat că e fapt este vorba despre o cerere contencios administrativ.

Budeanu consideră că transferul patrimoniului SC Apă Canal SA s-a făcut ilegal, fapt pentru care printre primele măsuri luate în cadrul AGA societății a fost contractarea unui evaluator, care urmează să stabilească valoarea totală a activelor fostului operator de apă și canalizare din Onești. Țineți-vă bine, “circul” va dura, cu totul, vreo doi ani, pe puțin!