Un TE IUBESC” cam scump! Două adolescente din Onești au fost identificate de oamenii legii și sancționate pentru distrugere, după ce au scris cu grafitti pe gardul de beton care înconjoară biserica “Sf. Nicolae” din oraș, de pe strada Aleea Parcului.

Două adolescente din Onești, una cu vârsta de 14 ani, cealaltă de 12 ani, au plătit cam scump pentru buzunarul lor pentru ceea ce ar putea fi una dintre primele lor declarații de dragoste.

Cuprinse de fiorul iubirii și fără să realizeze o clipă că ceea ce fac constituie contravenție, cele două fete au scris cu grafitti, pe gardul de beton al bisericii “Sf. Nicolae”, un “Te iubesc” cât toate zilele de mare. S-a întâmplat la începutul lui februarie.

Ghinionul fetelor, inscripția a fost remarcată nu doar de băieții care le-au furat inimile, ci și de dispecerul ce monitorizează camerele video de supraveghere instalate în tot orașul.

Pe baza înregistrărilor video, cele două fete au fost identificate și au fost sancționate astfel: fata cu vârsta peste 14 ani a fost amendată cu suma de 50 de lei, iar pentru cealaltă amenda de 100 de lei a fost aplicată părinților ei.

“Înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, sprayuri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la (…)”, se arată în textul de lege care pedepsește astfel de acțiuni.

În continuare, se desfășoară cercetări pentru identificarea  și a celorlalte persoane care și-au lăsat urmele trăirilor lor pe gardul bisericii “Sf. Nicolae”.