Mai multe firme din Onești, Comănești, Moinești, Dărmănești și Buhuși au intrat sub lupa inspectorilor fiscali din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, fiind vizate în special societăți din alimentație publică, servicii în domeniul auto și comercializarea de materiale de construcție.

În urma controalelor efectuate de către inspectorii fiscali au fost descoperi mai multe nereguli, pentru care s-au aplicat sute de amenzi, după cum notează desteptarea.ro.

După ce au controlat atent actele contabile ale unei firme aparținând unui afacerist din Bacău, inspectorii fiscali au descoperit că acesta a reușit să prejudicieze statul cu 1,82 de milioane de lei (circa 380.000 de euro). Afaceristul s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală.

Potrivit sursei citate, cea mai mare amendă a fost în valoare de 20.000 de lei (circa 4.200 de euro), sancțiune ce i-a fost aplicată unui comerciant care nu folosea casa de marcat electronic fiscală.

Urmare a abaterilor constatate, inspectorii antifraudă au dispus aplicarea a 32 de avertismente, 162 de amenzi în valoare de 995.500 de lei, confiscări de sume, bunuri și venituri ilicite în cuantum de 376.334 de lei”, au precizat reprezentanții DRAF Suceava.