O greşeală făcută de profesori le dă emoţii, din nou, câtorva elevi de clasa a 8-a din judeţul Bacău! Aceştia vor repeta simularea la matematică după ce, în urmă cu o săptămână, au fost puşi să rezolve subiectele de anul trecut. Situaţia a fost adusă în atenţia presei de părintele unui copil, relatează observator.tv.

După ce au “investigat” problema împreună cu Ministerul Educaţiei, inspectorii şcolari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău au concluzionat că totul a fost doar o greșeală a celor de la școala din Răchitoasa, mai scrie sursa citată.

“Mai precis, subiectele pentru simularea la matematică a elevilor de gimnaziu au fost încurcate, în momentul copierii, cu cele de anul trecut. Fiind vorba doar de o simulare, vinovatul a trebuit să dea doar o notă explicativă.

Elevii celor doua clase de a 8-a din Răchitoasa vor repeta însă simularea la sfârşitul lunii şi vor primi subiecte noi, diferite de cele pe care le-au dat copiii din ţară pe 12 martie.

Noile subiecte vor fi elaborate de inspectorii şcolari din Bacău, iar notele obţinute nu vor fi trecute în catalog”, notează observator.tv.