Cei patru elevi din Onești care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională –  Ana Arhip, Andra Belceanu (ambele de la Școala Gimnazială “George Călinescu”), Sabina Drăgan (Școala Gimnazială nr. 1), Octavian Susanu (Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” – și cele trei absolvente de liceu din oraș cu media 10 la Bacalaureat –Teodora Bulichi, Andra Șoiman (ambele de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir”), Larisa Vieru (Colegiul Național “Grigore Moisil”), au intrat în posesia premiilor în bani oferite de Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratul Școlar Județean, după o hotărâre de Guvern.

În semn de apreciere pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională, Ana Arhip, Andra Belceanu, Sabina Drăgan și Octavian Susanu au primit, fiecare, câte 1.000 de lei. O sumă și mai mare au încasat cele două eleve din Onești – Andra Șoiman și Larisa Vieru – care au obținut nota 10 la examenul de Bacalaureat din acest an. Fiecare dintre cele două absolvente a primit un plic cu 3.000 de lei.

“O inițiativă lăudabilă. Acești copii deosebiți chiar meritau stimulentele financiare primite, pentru un absolvent de liceu 3.000 de lei chiar reprezintă o sumă importantă, dar nici banii primiți de cei care au luat nota maximă la Evaluarea Națională (n.r. – 1.000 de lei) nu sunt de neglijat”, a apreciat un profesor din Onești.

La nivelul județului Bacău, 17 absolvenți de clasa a 8-a și 9 absolvenți de liceu au reușit să obțină nota maximă la Evaluarea Națională, respectiv la examenul de Bacalaureat, toți aceștia fiind premiați de Inspectoratul Școlar Județean. (foto: desteptarea.ro)