Lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș, de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna/Moinești/Comănești ar putea începe până la sfârșitul acestui an, după ce procedura de atribuire a contractului s-a încheiat, într-un final.

Comisia de evaluare înființată la nivelul beneficiarului lucrării (Primăria Onești) a ținut cont de indicațiile transmise de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și a decis să descalifice asocierea de firme desemnată câștigătoare în urmă cu două luni și jumătate, și anume SC INSTAL DESIGN SRL Bacău – SC POD-PROIECT SRL Iași cu subcontractant SC MARSTE SRL Bacău.

În acest fel, constructorul care va reabilita podul peste râul Trotuș este firma oneșteană SC CONFER GROUP SRL cu terți susținători – SC Consis Proiect SRL, SA Gironap Prod SA; subcontractanți – SC Consis Proiect SRL, SC Gironap Prod SA, SC Flavia SRL, SC Energo Prest SRL, SC Geomatics Enterprise SRL, SC Proexcon SRL, cea care contestase de altfel decizia luată inițial de către Comisia de evaluare din primărie.

“După desemnarea câștigătorului, singurul pas care a mai rămas de făcut până la startul efectiv al lucrărilor de reabilitare este semnarea contractului de achiziție publică dintre beneficiar și executant”, ne-a explicat o sursă din cadrul Primăriei Onești.

Valoarea Contractului de finanțare semnat între Primăria Municipiului Onești şi Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II (PNDL II), în cadrul căruia va fi reabilitat podul peste râul Trătuș, este de 8.112.241,03 lei, din care 7.740.836,00 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din bugetul (MDRAP).

Confer Group este specializată în lucrări speciale de construcții, lucrări de finisare, lucrări de geniu civil (lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane / construcția de poduri și tuneluri), construcții de clădiri și alte lucrări speciale în construcții.

De altfel, Confer Group Onești desfășoară lucrări peste tot în țară.

În urmă cu aproximativ un an, mai precis în noiembrie 2017, trei muncitori ai firmei CONFER GROUP își pierdeau viața într-un accident de muncă, petrecut în localitatea Peștera Bolii, din județul Hunedoara. Cei trei au fost îngropați de vii de în timp ce lucrau la un pot de cale ferată, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei.

Podul peste râul Trotuș se prezintă într-o stare avansată de degradare.