Emil Lemnaru, cel mai longeviv primar dintre toți câți a avut Oneștiul, este încă prezent în viața publică a comunității de destinele căreia s-a ocupat neîntrerupt timp de 16 ani (1996-20012), ocupând în prezent un post de consilier local PSD.

În această calitate, fostul edil-șef al orașului ia parte la diferite acțiuni oficiale care implică autoritățile locale, cum a fost și cazul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie.

Chiar dacă Lemnaru insistă să fie o prezență vie în viața comunității la fel ca în perioada în care ținea în mână sceptrul de conducător-suprem, din instantaneul alăturat de observă că vremea sa pe scena publică oneșteană a cam apus.

Lemnaru, astăzi un bătrânel simpatic, care aruncă aproape mereu câte o remarcă plină de haz la ședințele consiliului local, abia și-a mai găsit un loc printre oficialitățile politice ale vremii, la ceremonialul de depunere de coroane de flori, de la Monumentul “Regina Maria”.

Nu a stat în primul rând, nici în cel de-al doilea, ci undeva în spate, mult în spate, dar noi tot l-am reperat în mulțime, chiar dacă în multe momente chipul îi era ascuns sub borurile largi ale pălăriei.

“Toate sunt, într-adevăr, trecătoare”, spunea Octavian Paler.

P.S. – Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.