Am nevoie de ajutor. Se dă următoarea situație. PNL pierde alegerile parlamentare în fața PSD, după ce a scăzut în doar câteva luni de la 45% la 25%. Iohannis se supără, dă cu pardesiul de pământ și îi cere lui Orban demisia din funcția de premier. Îl pune apoi imediat pe Ciucă – generalul, care dă afară toți oamenii apropiați lui Orban de la SGG.

Mai mult, se transmite pe surse că urmează niște dosare grele pentru aceștia, fiindcă au furat. Țara rămâne neguvernată în plină pandemie, oamenii mor pe la ATI. Nu contează. Alegerile au trecut, deci poporul devine neinteresant pentru politicieni, care se ceartă de o săptămână pentru o funcție. Vine și vaccinul, dar deja nu mai interesează pe nimeni. Pentru că deja totul se reduce la ciolaniadă, episodul 150.

După circ de doi bani, iese și Iohannis, cel care i-a cerut demisia lui Orban, să spună că el îl pune înapoi pe Orban dacă vrea, dar să se decidă odată. Say what? Cîțu săracul primește din nou rolul de bufon pe la palate, iar USR-PLUS trăiește o dilemă totală. Să arate și ei că de fapt n-a fost niciodată despre principii, ci doar despre funcții?

Din tot acest circ jenant și oripilant, UDMR rămâne singurul partid care nu s-a făcut de râs. Întrebarea mea era, pentru ce acest joc penibil? Pentru ce Iohannis l-a dat jos pe Orban ca să-l pună pe Orban? Cum credeți că va arăta episodul 151 din Ciolaniada? Pronosticuri?

Anca Andrei, jurnalist

București, 17.12.2020

(foto: imagine ilustrativă)