Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfăşurat în weekend, activităţi specifice, atât în mediul urban, cât şi rural pentru creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier, îndeosebi prevenirea şi combaterea conducerii de autovehicule sub influenţa alcoolului.

La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii din Sascut au depistat un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului.

 

La aceeaşi dată a.c., poliţiştii rutieri au depistat în localitatea Traian, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, un conducător auto în vârstă de 21 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din verificările poliţiştilor a rezultat că tânărul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere.

 

Poliţiştii rutieri din Oneşti au depistat pe raza comunei Gura Văii, un conducător auto în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat şi fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere.

Depăşirea pragului de 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie faptă penală şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Poliţia Rutiera recomandă participanţilor la trafic să nu conducă autovehicule dacă au consumat alcool şi să nu se urce în maşină cu cineva care a consumat băuturi alcoolice.

Poliţiştii vor continua activităţile pe linia combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto.

Sursa: IPJ Bacău