Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău face un apel la toţi comercianţii de produse alimentare să acorde maximă atenţie respectării normelor igienico-sanitare, deoarece în cazul constatării de neconformităţi vor fi sanctionaţi conform legislaţiei sanitare în vigoare.     

“Deoarece sărbatorile pascale generează o adresabilitate mai mare a populaţiei la  produse alimentare specifice, instituţia noastră, a intensificat controalele in acest sector (piete agro-alimentare, magazine tip market, supermarket si hipermarket).

Recomandăm populaţiei să cumpere produse numai din surse autorizate, verificate sanitar-veterinar şi în termen de valabilitate, întrucât există riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi salmonelozelor (prin folosirea ouălelor de raţă la maioneze şi creme) şi să utilizeze pentru vopsirea ouălelor numai vopsea care are avizul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, cei care petrec sărbătorile în unităţi de alimentaţie publică, să nu consume preparate care au aspect, gust sau miros îndoielnic”, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul executiv al DSP Bacău, Alin-George Năstasă.