În perioada 14-16 iulie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bacău-Biroul Rutier, împreună cu reprezentanții R.A.R. Bacău au acționat pe raza localității în vederea prevenirii și combaterii consumului de alcool sau substanțelor psihoactive în rândul conducătorilor auto, pentru identificarea persoanelor care manifestă un comportament agresiv în trafic, punând în pericol siguranța traficului rutier și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei.

Totodată au efectuat 68 de testări cu aparatul etilotest și 7 testări cu aparatul Drug Test au reținut 5 permise pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, conducere agresivă, neacordare de prioritate, nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și nedeclararea în termenul legal a unui eveniment rutier.

33 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru stare tehnică necorespunzătoare, fiind reținute 21 de certificate de înmatriculare pentru I.T.P. expirat, folii neomologate, sistem de evacuare defect sau neomologat, dispozitive de iluminat neomologate, elemente de caroserie lipsă sau deteriorate, anvelope uzate sau alte dimensiuni, defecțiuni majore la sistemul de lumini și au reținut 1 set de plăcuțe de înmatriculare pentru lipsa asigurării obligatorii.

La activități au participat și jandarmii din cadrul I.J.J. Bacău.

Astfel de activități vor continua, în special în perioada sezonului estival. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)