Timp de două zile, pe 8 și 9 noiembrie 2018, în organizarea Primăriei Municipiului Oneşti şi a Consiliului Local Onești va avea loc, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, Festivalul de muzică folk „Pe aici nu se trece”.

Organizat sub egida Centenarului, festivalul va readuce în faţa publicului cântece de suflet ce amintesc de cel mai important fenomen de masă cu filiaţie culturală din perioada comunistă, Cenaclul Flacăra.

Festivalul de muzică folk „Pe aici nu se trece“ este proiectul care îşi propune o revigorare a folk-ului românesc, unul dintre cele mai speciale genuri muzicale, care îmbină armonios vocile puternice, cu poezia şi mesajul. De asemenea, evenimentul este un produs cultural prin muzica ce dă valoare versurilor. Prin cântecele arhicunoscute câtorva generaţii de admiratori, dorim sa transmitem către tinerii spectatori valori ale spiritualității românești, repere morale ale istoriei neamului, informații esențiale de cultură și civilizație. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Printre invitații evenimentului se numără și Radu Gheorghe, actor român de teatru și film, absolvent de IATC în 1975, ale cărui modalități de exprimare artistică cuprind actoria, pantomima, interpretarea muzicală vocală și instrumentală (vioară, chitară și flaut).