După ce le-a oferit oneștenilor, moineștenilor și târgocnenilor care nu au rude sau prieteni la țară posibilitatea de a introduce în dieta lor laptele de vacă natural, prin intermediul dozatoarelor proprii, Ferma Gutinaș își îmbie clienții cu două produse noi. 

Primul lucru la care se gândesc românii de pretutindeni când aud “brânză” este telemeaua proaspătă de vacă, un deliciu plin de substanțe nutritive și extrem de ușor de consumat, atât de sine stătător cât și în rețetele preferate sau în combinație cu alte alimente.

Telemeaua proaspătă de vacă este unul dintre cele două cele mai noi produse furnizate de producătorul local Ferma Gutinaș, celălalt fiind cașul proaspăt de vacă.

Apariția acestor produse nu este un moft al administratorilor afacerii, ci o etapă firească în procesul de dezvoltare al firmei, după creșterea producției de lapte.

“Pe noi ne interesează primii să creștem vaci nestresate, pentru a ne da maximum de producție”, spunea în urmă cu doi ani unul dintre administratorii fermei. Abordare care își arată roadele acum.

Creșterea producției de lapte a atras după sine o investiție rapidă și destul de costisitoare într-o linie de producție ultramodernă de caș și telemea, iar astăzi Ferma Gutinaș este în măsură ca, pe lângă laptele proaspăt, 100% natural, să le ofere consumatorilor alte două produse de top.

Pentru început, telemeaua proaspătă de vacă și cașul proaspăt de vacă, fabricate sub marca Ferma Gutinaș după rețete de tradiție, din ingrediente naturale, fără alte substanțe adăugate, se vor comercializa în magazinele Roger & Bunghez din Onești (piața agroalimentară și Penny Trotușului) și din Moinești (Penny Lucăcești).

“Să ne apucăm noi acum să le facem o descriere ar fi o greșeală. Aș spune că au (n.r. – telemeaua și cașul produse de Ferma Gutinaș) o textură unică, că reprezintă adevărate delicii culinare care te amețesc cu mirosul lor parfumat, proaspăt și cuceritor. Aș putea spune, dar consider că cel mai potrivit este să-i lăsăm pe oameni să se convingă singuri de calitatea acestor produse. Sunt convins că nu vor fi dezamăgiți, dimpotrivă!”, ne-a spus un administrator al Fermei Gutinaș.

Amplasată în apropierea Oneștiului, Ferma Gutinaș are peste 100 de vaci rasa bălțată românească ce sunt crescute într-un mediu complet natural și de mai bine de doi ani produce și comercializează lapte proaspăt prin rețeaua proprie de dozatoare din Onești, Moinești și din Târgu Ocna.