Numărul incendiilor produse la vegetația uscată continuă să se mențină la un nivel ridicat. Numai în ultima săptămână, pompierii băcăuani au intervenit la 37 astfel de incendii. 

Două incendii de vegetație uscată s-au produs în Onești, ieri, la interval de doar jumătate de oră unul de celălalt.

Pompierii oneșteni au fost mai întâi alertați despre producerea unui incendiu de vegetație uscată la ieșirea din Onești spre Bacău, în zona fostului baraj, în jurul orei 17.30.

În timp ce acționau pentru stingerea flăcărilor, un alt incendiu de vegetație le-a fost semnalat pompierilor la ieșirea din Onești spre comuna Târgu Trotuș.

Din fericire, intervenția promptă a pompierilor militari a făcut ca acestea să nu se extindă. În total, au ars circa 1,5 hectare de vegetație uscată.

“Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile la care se supun atunci când efectuează igienizarea terenurilor fără respectarea condițiilor prevăzute de lege”, avertizează reprezentanții ISU Bacău.

Numai în ultima săptămână, la nivelul județului Bacău s-au produs aproape 40 de incendii de vegetație uscată, incendii care s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare. (foto: arhivă)