La data de 25 aprilie a.c., polițiștii au depistat, pe raza comunei Brusturoasa, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Brusturoasa, după ce a tăiat ilegal şi sustras din fondul forestier ce aparţine Primăriei Brusturoasa, 13 arbori esenţă răşinoase, specia molid, cu diametre la cioată cuprinse între 18 şi 26 cm.

Materialul lemnos rezultat, cu un volum de 3,06 mc şi o valoare de 887 lei, a fost confiscat şi predat, în custodie, reprezentanţilor Primăriei Brusturoasa.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

La aceeaşi dată, polițiștii au depistat, pe DN 12 A, pe raza comunei Ghimeş-Făget, un bărbat, de 67 de ani, din judeţul Harghita, în timp ce transporta cantitatea de 2,3 mc cherestea esenţă răşinoase, cu un atelaj hipo, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul de 67 ani a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos şi atelajul hipo în cauză au fost confiscate şi predate, în custodie, Ocolului Silvic Ghimeş-Făget.

De asemenea, poliţiştii din Moineşti, au depistat un bărbat de 60 ani, din comuna Brusturoasa, care transporta, cu un autoturism, pe DC 144, pe raza satului Buruienişu de Sus, cantitatea de 1,5 mc lemn foc fag, fără documente justificative.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul în cauză, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat, în custodie, Primăriei Brusturoasa. (sursa: IPJ Bacău)