O lucrare banală de curățare a unor vișini de pe strada Republicii, din Onești (în spatele stației de autobuz de la Sfat), s-a lăsat cu urmări dintre cele mai neplăcute pentru locuitorii din vecinătate, după ce o gură de canal a cedat sub greutatea macaralei DPP.

Ca să ajungă la crengile pe care aveau să le taie – lucrare de toaletare absolut necesară înaintea sezonului rece – a fost nevoie de o macara, numai că lucrătorii de la DPP nu au ținut cont de faptul că unul din brațele telescopice de susținere a greutății mașinii se sprijină chiar pe marginea unei guri de canal.

Evident, gura de canal a cedat sub greutatea utilajului, iar mirosul pestilențial de canalizare răzbate acum pe o rază de câțiva metri buni, locuitorilor din zonă fiindu-le imposibil să mai stea cu geamurile deschise.

“Prin octombrie s-a întâmplat, iar acum, de bine, de rău, frigul care s-a lăsat mai estompează mirosul neplăcut, de canal. Dar când e cald afară, să te ții, doar și dacă treci pe-acolo ți se întoarce stomacul pe dos. Iar zona este foarte tranzitată în special de bătrâni, care scurtează drumul spre piață”, ne-a spus fostul președinte al Asociației de Proprietari Nr. 7 din Onești, Dorin Stratulat.

De altfel, acesta a făcut o sesizare scrisă către DPP, cerându-le să repare stricăciunile, dar aceștia l-au trimis la RAJA, chiar dacă operatorul de apă și canalizare din oraș nu are nici un amestec în problema semnalată.

“Mai este și faptul că această gură de canal este mult prea înaltă față de pavaj și reprezintă un pericol real mai ales pentru persoanele vârstnice, care se pot împiedica foarte ușor”, a mai spus Dorin Stratulat.

Acesta susține că și-a dat demisia de la Asociația Nr. 7 tocmai pentru că nu a putut rezolva această problemă, precum și alte neajunsuri de la nivelul asociației, printre care recuperarea debitelor la întreținere de la datornici.