Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Bacău au reţinut două peroane de sex masculin pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune, faţă de care Judecătoria Bacău a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 23 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune.

În urma percheziţiilor efectuate poliţiştii au pus în executare 3 mandate de aducere pe numele suspecţilor şi au ridicat trei telefoane mobile, sume de bani şi alte mijloace de probă.

Din cercetări a reieşit faptul că cei trei suspecţi, în perioada aprilie – mai 2019,  au pus în circulaţie pe raza municipiilor Bacău şi Oneşti un număr de 64 de bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 de Dolari Americani, prin preschimbarea acestora în Lei la operatorii unor săli de jocuri de noroc, precum şi prin cumpărarea de la o persoană vătămată a unui telefon mobil.

Astfel, în urma audierilor, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi de 48 şi 51 de ani, din municipiul Bacău, faţă de care Judecătoria Bacău a dispus la data de 24 iulie a.c. arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au beneficiat de suportul de specialitate al grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)