Doi urși au băgat spaima în turiști și în localnici, la Slănic Moldova, în acest weekend. Oamenii au dat nas în nas cu animalele fioroase sâmbătă seară, aproape de ora 22.00, pe strada Ștefan cel Mare, și au alertat imediat autoritățile. Jandarmii au reușit să îndepărteze pericolul, izgonindu-i pe urși în pădure.

„Sâmbăta, 27 mai, în jurul orei 21.53, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a fost direcţionat pe strada Ștefan cel Mare din stațiunea Slănic-Moldova, unde a fost semnalată prezenţa a doi urși.

Jandarmii montani au asigurat măsurilor de ordine și de protecție, iar urșii au fost alungați înspre pădure și au rămas în zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), Alexandra Danculea.

„Le reamintim cetățenilor ca atunci când sesizează prezența unui urs să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a mai precizat aceasta.

Un urs a fost surprins de camere alergând minute în șir o oaie, la Comarnic

Situaţia este critică în două judeţe din ţară, unde oamenii trăiesc zilnic sub teroarea mesajelor Ro-Alert, care semnalează prezenţa urşilor în gospodării.

În Comarnic, din judeţul Prahova, sălbăticiunile dau atac după atac în gospodăriile sătenilor. Iar cel mai recent caz, un urs a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în curtea unui localnic în timp ce fugăreşte minute în şir o oaie (vezi foto mic 1 și 2).

Nici pentru locuitorii din Vaslui, situaţia nu este mai bună. Numai duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis trei alerte din cauza urşilor, care ajung tot mai aproape de civilizaţie.

Autoritățile vasluiene cred că urșii provin din pădurile din județul Bacău și nu se așteaptă să ajungă până în oraș. (foto mare: arhivă; foto mic: IJJ și captură video observatornews.ro)