La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii din Dărmăneşti au depistat doi tineri, din localitate, care ar fi sustras doi porci cu greutate cuprinsă între 120 şi 140 kg fiecare.

La data de 30 septembrie a.c., o patrulă de poliţie din Dărmăneşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au depistat doi tineri, unul de 22 de ani şi celălalt de 29 de ani, ambii din localitate, bănuiţi de faptul că, în aceeaşi seară, ar fi sustras din anexa locuinţei unei femei de 47 de ani, doi porci, cu greutatea de aproximativ 120-140 kg fiecare.

Animalele sustrase au fost recuperate.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului de 22 de ani şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri legale.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul să fie înaintat unităţii de parchet, cu propuneri legale.

  • Cetăţenii, mai ales cei care locuiesc în zonele mărginaşe şi izolate, trebuie să-şi împrejmuiască curţile cu garduri solide, iar porţile, atât de acces, cât şi cele din interiorul curţii, să le asigure cu încuietori sigure (zăvoare sau lanţuri cu lacăte).
  • Noaptea, în curte, în apropierea anexelor unde sunt adăpostite animale şi păsări, lăsaţi un bec aprins pentru a avea posibilitatea să observaţi din locuinţă, eventualii hoţi.
  • Asiguraţi corespunzător uşile grajdurilor (cu lacăte, drugi).
  • Un câine „bun”, liber prin curte în timpul nopţii, este un motiv în plus ca hoţii să renunţe la intenţiile lor.
  • Nu invitaţi şi nu primiţi în curte persoane străine, care, sub pretextul că vând mărfuri ori cumpără animale sau cereale, vă vor cunoaşte curtea, împrejurimile şi obiceiurile dumneavoastră.
  • Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe izlaz, câmp sau alte locuri.
  • Nu amplasaţi grajduri, adăposturi, stâne la distanţe mari de localităţi, fără să fie păzite de cel puţin doi paznici, dotaţi cu telefoane mobile şi instruiţi cum să acţioneze în caz de urgenţă.
  • Atunci când aveţi animale pe care le oferiţi spre vânzare, identificaţi persoanele care se prezintă pentru a cumpăra şi reţineţi numărul de înmatriculare al autovehiculului cumpărătorului, solicitând totodată şi documentele ce se întocmesc cu ocazia vânzării. (sursa: IPJ Bacău; foto: bzi.ro)