Republica Unită a Tanzaniei, țară situată în estul Africii, pe țărmul vestic al Oceanului Indian, este locul unde și-au găsit de lucru doi foști jucători la FC Onești, aceștia preluând conducerea tehnică a echipei AZAM FC Dar es Salaam.

Aristică Cioabă este noul antrenor principal al echipei AZAM FC, locul 5 la finalul ultimei ediții de campionat din Tanzania. Cioabă îl are ca secund pe Costel Bârsan.

Bârsan și Cioabă au îmbrăcat o perioadă tricoul echipei FC Onești, în perioada de glorie a formației de pe malurile Trotușului.

Cioabă și Bârsan formează de mai multă vreme o echipă, cei doi antrenând împreună și în alte locuri exotice, precum Kuweit.

AZAM FC, noua echipă a cuplului Cioabă – Bârsan, a fost înființată în 2007. Deși este un club tânăr (anul acesta a împlinit 10 ani de existență), AZAM FC și-a trecut în palmares un titlu intern (2014), cel mai probabil obiectivul echipei în noul sezon fiind câștigarea campionatului.

Denumirea Tanzaniei provine de la combinația dintre Tanganika, care este teritoriul principal, și Zanzibar, țărmul arhipelagului, cele două foste colonii britanice unindu-se în 1964.

Sursa foto: azamfc.co.tz