Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Înaltpreasfințitul Episcop Ioachim (foto mare), părintele Ioan Bârgăoanu, protopul Protoieriei Onești și inspectorul eparhial de la Așezământul Social Hârja, Ilarion Mâță, s-au alăturat demersurilor pentru sprijinirea cadrelor medicale din cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, în lupta pentru combaterea COVID-19.

Cei trei slujitori ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și-au donat salariile pe o lună către spitalul din Onești, respectiv suma de 11.000 de lei. (vezi facsimilele alăturate)

„Această donație se alătură acțiunilor desfășurate sub îndemnul Înaltpreasfințitului Episcop Ioachim de ajutorare în contextul epidemiei de COVID-19 a tuturor spitalelor de pe cuprinsul eparhiei. Acțiunile au loc în cele șase protopopiate ale Eparhiei Romanului și Bacăului, în care preoții, însoțiți de voluntari,îi ajută pe cei aflați în nevoie și mai ales cadrele medicale care, neobosiți, încearcă să aducă speranță bolnavilor internați în unitățile spitalicești și să prevină accentuarea pandemiei de coronavirus”, a declarat părintele Bârgăoanu, pentru desteptarea.ro.

Preoții slujitori ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăul desfășoară constant acțiuni de ajutorate a persoanelor nevoiași (orfani, bătrâni, persoane fără adăpost, sărmani).