Autoritățile oneștene vor avea ceva de lucru în această primăvară, ca să refacă tot mobilierul din Parcul Municipal, distrus astă-iarnă de persoane rămase necunoscute.

Din calculele reprezentanților DPP care au inspectat zona și au analizat nivelul stricăciunilor, pentru refacerea băncilor, a locurilor de joacă pentru copii, a sistemelor de iluminat și a coșurilor de gunoi, este nevoie de circa 45.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro). Bani exclusiv de la bugetul local!

“Ieri (n.r. – joi, 12 aprilie a.c), împreună cu reprezentanţii SC DPP Oneşti SA, am efectuat o vizită în Parcul Municipal din Oneşti, pentru a verifica inventarierea obiectelor de mobilier stradal vandalizate în ultima perioadă. Din păcate numărul acestora este foarte mare, de la bănci la coşuri de gunoi, de la locuri de joacă la instalaţii de iluminat, suma necesară pentru refacerea acestora ridicandu-se la aproximativ 45.000 de lei, bani de la bugetul local ce ar fi putut fi utilizați în alte scopuri!!

Sper doar ca organele de ordine să identifice făptaşii iar justiţia să-şi urmeze cursul. Dar până atunci lucrurile nu pot rămâne aşa şi am transmis angajaţilor SC DPP SA măsurile ce trebuie luate, începând cu înlocuirea obiectelor de mobilier stradal lipsă sau instalarea altora noi , îndepărtarea resturilor vegetale de pe spaţiul verde şi o mai atentă îngrijire a parcului, în general.

Închei prin a-mi exprima dorinţa şi speranţa că în primăvara anului viitor nu vom fi nevoiţi să întocmim liste de inventar a obiectelor vandalizate, precum aceasta:

SITUAȚIA NECONFORMITĂȚILOR DIN PARCUL MUNICIPAL – 2018

LOC DE JOACĂ (Fonduri Europene) :

COMPLEX – TOBOGAN SPART =2 BUC.
PERGOLA CU STRUCTURĂ METALICĂ – DETERIORATĂ
COȘ GUNOI LIPSĂ = 21 BUC.
BĂNCI LIPSA = 9 BUC.
BĂNCI VECHI VANDALIZATE = 32 BUC.
BĂNCI (Fonduri Europene) =3 BUC.
PERGOLA CU STRUCTURĂ METALICĂ LIPSĂ = 1 BUC.
INSTALAŢII DE ILUMINAT FESTIV LIPSĂ = 7 BUC.
BANCĂ TIP VECHI DISTRUSĂ = 1 BUC.
STÂLPI DE ILUMINAT DISTRUŞI = 2 BUC.
COŞURI DE GUNOI DISTRUSE = 3 BUC.
ROTATIVĂ (FE) DETERIORATĂ = 1BUC”,
se arată într-o postare pe Facebook a primarului Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

Distrugerile din parc au fost semnalate, în exclusivitate, în mai multe rânduri, de ziarul UNU pe Trotuș – detalii AICI și AICI.