La data de 08 aprilie a.c., poliţiştii din Buhuşi au oprit, pentru control, pe raza comunei Racova, un autoturism, condus de un tânăr, de 17 ani, din comuna Blăgeşti.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, a fost identificat proprietarul autoturismului, o tânără, de 23 de ani, din judeţul Neamţ, care i-ar fi încredințat minorului autoturismul, deşi ar fi cunoscut faptul că acesta nu deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere.

Cercetările continuă.

 

La data de 07 aprilie a.c., o patrulă de poliție din Săuceşti, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au depistat în trafic un localnic, de 26 de ani, care se deplasa cu un moped neînmatriculat pe drumul sătesc.

Din verificări a rezultat că, tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,04mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice neînmatriculat, sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

 

La aceeşi dată, poliţiştii din Stănişeşti au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din localitate, care se deplasa cu un moped pe drumul comunal.

Din verificări a rezultat că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Polițiștii din Dofteana au depistat un bărbat de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Sursa: IPJ Bacău