Ministrul Educaţiei pregăteşte o revoluţie pentru elevi. Vrea să schimbe complet ciclurile de învăţare. Clasa zero dispare, gimnaziul se termină abia după clasa a noua, iar bacalaureatul include o probă de creativitate. Chiar şi părinţii vor avea parte de propria şcoală, cu pedagogi instruiţi să-i înveţe cum să-şi educe copiii. Sunt doar câteva dintre ideile criticate dur de elevi şi părinţi, scrie observator.tv.

Din 2020, învăţământul ar putea începe de la trei ani. Cu o etapă numită Educaţie Timpurie.

Clasa 0 dispare, iar ciclul primar porneşte de la clasa întâi. Înainte de clasa a patra, elevii vor da prima evaluare naţională din viaţa lor.

Tot în al patrulea an de şcoală primară, elevii vor face cunoştinţă cu profesorii, care li se vor alătura la catedră învăţătorilor, informează sursa citată.

În clasa a şasea, urmează a doua evaluare. Clasele a şaptea, a opta şi a noua vor fi ultimele din ciclul gimnazial. În afară de profesori, aici mai apare un actor, consilierul pentru Carieră.

În schema pe care ministrul vrea să o transforme în lege, elevii cu rezultate slabe la evaluare ar putea repeta clasa a noua.

Nu ar fi singurele schimbări. Liceul va începe cu clasa a zecea şi va fi încheiat cu patru tipuri de bacalaureat.

Va fi un BAC pentru elevii care termină şcoli profesionale, unul pentru cei de la profilul real, unul pentru cei de la profilul uman şi unul pentru cei de la liceele vocaţionale, cum ar fi cele de muzică sau de artă.

Indiferent de profil, toţi elevii ar urma să dea o probă de creativitate, aptitudini şi atitudini.