RCS a anunțat că va închide cele opt stații regionale în cadrul unui proiect “de eficientizare a activităților din trustul media – în special în televiziune”.

În acest sens, Digi a demarat deja demersurile în vederea renunțării la licențele audiovizuale respective. Odată cu finalizarea acestor demersuri,  emisia stațiilor regionale Digi 24 va înceta.

Cele opt stații regionale ale Digi 24 care vor deveni istorie sunt în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea și la Timișoara.

RCS a explicat că decizia de închidere a stațiilor regionale s-a luat în urma unei analize din care a reieșit că se impun mai multe măsuri de eficientizare.

Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ține pasul cu exigențele și nevoile publicului și pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu și lung.

În urma proiectului de eficientizare, rețeaua de corespondenți se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe județe învecinate

Începând cu luna februarie, compania va derula un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24”, se arată într-un comunicat RCS.