CSM Onești și Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci” nu au obținut nici măcar o medalie la recentele Campionate Naționale de Gimnastică pentru juniori I, II și III, fete și băieți, care au avut loc la Onești.

Gimnastica oneșteană este la pământ. Doar opt sportive au reprezentat orașul nostru la Campionatele Naționale ale Junioarelor și Juniorilor III, II și I, echipe și individual, care au avut loc în perioada 30 mai – 11 iunie la Onești, în Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”.

A fost un festival al gimnasticii juvenile, pe care atât sportivele de la CSM Onești (3 fete), cât și cele de la Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci” (5 fete) l-au picat cu brio, din păcate.

Ca să vă faceți o imagine cât mai clară asupra dezastrului gimnasticii oneștene, este de ajuns să menționăm că niciuna dintre sportivele de la CSM Onești ori de la Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci” nu a urcat pe podium. Mai mult decât atât, cel mai bun rezultat este un loc 41 ocupat de Iacob Cantaragiu Sachira (de la Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci)”, în clasamentul individual compus la junioare II, din 65 de participante.

CSM Onești ar fi dorit să mizeze pe șase sportive, număr și așa mic, dar fetele de la lot (Oprea Ioana, Tătaru Coleen și Iacob Laura) au ratat prezența, fiind accidentate.

“Este un rezultat jenant, într-adevăr, mai ales dacă avem în vedere renumele școlii de gimnastică oneștene, care a dat lumii atâtea campioane. Nu vreau să pară o scuză, dar de vină au fost, în primul rând, accidentările frecvente care se produc la lotul de la Deva. Toate cele trei sportive ale noastre de la lot (n.r. – Oprea, Tătaru și Iacob) aveau șanse la medalii, dar ele nu au putut concura. La fel de mult a contat și selecția precară care s-a realizat în 2013, an în care a fost lansat proiectul <Țară, țară vrem campioane!>. Atunci, clubul nu a mai făcut niciun fel de selecție, concentrându-se pe selecția națională de la <Țară, țară vrem campioane!>”, ne-a declarat Ingrid Istrate (foto), directorul CSM Onești, care are deja în plan câteva măsuri pentru redresarea gimnasticii oneștene.

La fete, cele mai bune rezultate le-a obținut clubul Dinamo, urmat de CSȘ Timișoara și de CSȘ Municipal Bârlad.